Математическая хронология библейских событий   ::   Фоменко Анатолий Тимофеевич

Страница: 383 из 586

Первый, яко подобает по равноденстве весньном совершати пасху. Вторый, яко не втой же день иудейския требы.

Третий яко не просто по равноденстве, но по первом по равноденству вселунном. И четвертыи, яко и по вселунном абие от седьмицы первый (т. е. в первое воскресение после полнолуния – Авт.). Да убо сии четвертыи устави всеми равно соблюдаются, премудрыми же и грубыми, иже по всей вселенней христиане празднуют время и не звездо законных всегда требуют. Настоящую отцы наши правильницу сочиниша и церкви предаша, возмневше сею ни единому же от реченных устав раздрушается. Соделажеся сими правило сице: приемше девятьнадесяте прочих лет, иже от шестьтысячнаго лета, и двесте, и тридесятого и третьяго от бытия мира (6233 г. от сотворения мира – Авт.), даже до шеститысячного, и двесте, и пятьдесятного, и перваго (743 г н. э. – Авт.), и расчетавше еже в коемждо их по весньном равноденстве первое вселунство.

Восхождаше же на равноденное знамение тогда солнце, отцы егда сия смотряхуся, во двадесяте и первый марта месяца яко же особне нами изложенныя яве сказуют правильница». [360] , лист.190.



Итак, «круг луне» – основа пасхалии, – был установлен по наблюдениям за 725—743 годы н. э., а следовательно, сама пасхалия не могла быть составлена (а тем более канонизирована на соборе) ранее этого времени.

У самого Матфея Властаря (в XIV веке) нет никаких сомнений в том, что отцы установили пасхальную «девятьнадесятницу» после 743 года.

|< Пред. 381 382 383 384 385 След. >|

Java книги

Контакты: [email protected]